Instagram představuje Reels - znamená to konec pro TikTok?

TikTok v ohrožení? Instagram spouští Reels!

20.10.2022

Instagram Reels - krátká 15-sekundová videa, díky kterým mohou uživatelé upustit uzdu své fantazii a vytvořit tak zajímavý, kreativní obsah. Slouží stejně dobře pro zábavu, tak i pro budování rozsáhlejšího a rozmanitěšího publika.

Není tajemstvím, že valná část mladé generace používá Instagram až adiktivním způsobem. Ihned po probuzení scrollují svým feedem a takto prakticky startují své ráno a končí své večeři. V tomto článku si rozebereme, zda má Instagram tak obrovský potenciál adaptovat prvky aplikace TikTok s novinkou Reels, stejně jako se mu to podařilo se Snapchatem ve formě Instagram Stories.

Již nějakou dobu je mezi mladými na první příčce TikTok - aplikace, kde mladí točí zábavná videa v rozmanitých podobách. Velice oblíbené jsou tzv. virální tance, challenges a někteří influenceři si zde vytvořili stejně silnou komunitu jako někteří youtubeři formou daily vlogů.

Fantazii se na TikToku meze nekladou, možnosti jsou nekonečně.

A nově tomu je stejně na Instagramu.

Není divu, že se Instagram rozhodl tuto příležitost využít i pro svůj prospěch a nabídnout tak uživatelům to, co si skutečně žádají. Reels si můžete zobrazit ve feedu, explore nebo také v záložce na profilech, kteří již publikovali nějaký Reel.

Zkuste si to také a pošlete nám vaše kreativní výtvory do DM našeho firemního Instagramu @PlavecMedia.

I když aktuálně prochází TikTok kontroverzí v USA a dalších státech, věříme, že jeho fungování nekončí a bude probíhat ve stejné paralele s Instagramem, jako do dnes funguje Snapchat.

Oficiální prohlášení Instagramu k představení Reels naleznete zde.