Letní upgrade Shopify: Jak tyto inovace pomohou vašemu e-shopu?

Více než 100 nových revolučních funkcí připravil Shopify pro své uživatele v průběhu léta 2023.

Více než 100 nových revolučních funkcí připravil Shopify pro své uživatele v průběhu léta 2023. Zahrnují nové funkce i vylepšení v oblastech B2B, umělé inteligence i Marketplace Connect. Jaké možnosti nám otevírají?

Máte rádi inovace? My v PLAVEC. Media je naprosto milujeme, a proto jsme nadšení z aktualizací, které pro nás připravil Shopify během letních měsíců. Váš e-shop může být nyní ještě výkonnější, produktivnější a efektivnější než doposud. Novinkou je také AI, díky které se také usnadnila i tvorba a správa webových stránek. Umělá inteligence tu s námi sice není úplně dlouho, ale i za tu krátkou dobu se dokázala vměstnat všude, kam si jen vzpomenete. Od léta 2023 s námi tedy je už i integrovaná v Shopify, platformě pro online obchody. Jakou parádu nám všechny tyto inovace předvedou a co nám usnadní? Je jich opravdu hromada, ale pojďme si to všechno stručně projít, abyste věděli, jaké máte možnosti. 

Sidekick: Váš nový virtuální asistent 

Pokud jste si do teď chodili pro rady k Chat GPT, nyní už nebudete muset. Sidekick je váš nový AI chatbot přímo od Shopify. Pomůže vám s to-do listem, poradí v nesnázích a bude podporovat růst vašeho podnikání. Je to jedna z funkcí Shopify Magic, což je balíček nástrojů pro podnikání pomocí AI. 

TIP: Pomocí nově implementované umělé inteligence v Shopify můžete snadno vytvářet FAQ na své produktové stránky. Bot totiž dokonale odhadne, co vaše zákazníky zajímá a ví, na co se ptají. 

Shopify Flow je nyní dostupné všem

Nastavování automatizací, jako jsou uvítací e-maily nebo třeba zapomenutý košík, už není záležitost jen dražších placených tarifů. Tato aplikace je konečně dostupná i pro prodejce s plánem Shopify Basic. E-mail marketing je díky tomu ještě jednodušší a e-mailové automatizace jsou dosažitelnější než kdy dříve. A pokud si nevíte rady, můžete se zeptat přímo chatbota Sidekick. 

Shopify Marketplace Connect aneb Dveře do světa prodeje

Přemýšleli jste někdy o prodeji přes eBay nebo Amazon? Pokud ano, Shopify vaše touhy vyslyšel s přišel s Marketplace Connect. Díky této aplikaci můžete své produkty jednoduše nahrát na různá online tržiště, a to úplně bez starostí a přebytečné práce. Veškeré popisky, zásoby i ceny se propíší přímo z e-shopu. 

Designování šablony pomocí drag-and-drop

Chytnete, přetáhnete, zmenšíte, nebo zvětšíte. Takhle jednoduše můžete upravovat svůj e-shop pomocí nového WYSIWYG Online Store editoru. Sekce obsahu jsou tak ještě flexibilnější a uživatelsky přívětivější. Když tedy budete potřebovat na rychlo něco komunikovat třeba skrz homepage, zvládnete její úpravu v rekordním čase. 

B2B funkce – pohodlně pro obě strany

Shopify se neustále zlepšuje i pro prodejce v B2B segmentu. Momentálně se můžeme těšit z několika inovací, které usnadní jak platby, tak objednávkový systém. Mnoho B2B funkcí je ale dostupných pouze v rámci Shopify Plus. Tohle jsou ty nejzajímavější:

  • PayPal pro B2B partnery
  • List pro rychlé objednávky (ukáže partnerům seznam variant produktu pro snadnou a rychlou objednávku)
  • Nastavení množstevních slev
  • Možnost prodeje produktů jiných značek bez nutnosti skladování
  • a mnoho dalšího…

Marketingové nástroje pro ještě vychytanější propagaci

Shopify Audiences, Inbox, Shopify E-mail, Collabs a další. To vše jsou nástroje pro podporu vaší marketingové strategie. Umožňují vám nově ještě dokonalejší cílení výkonnostních reklam, efektivněji odpovídat na dotazy zákazníků, prodávat produkty přes TikTok a mnoho dalšího. Marketingové strategie tak nabírají díky Shopify na obrátkách a my máme obrovskou radost, že můžeme díky tomu našim klientům tvořit ještě rozsáhlejší komunikační postupy. 

Shrnutí

Na Shopify, platformě pro e-shopy, můžete vymýšlet všechno možné. Klidně i to, co vás během obyčejného brainstormingu nenapadne. Nyní pomocí AI se tato platforma dokonce stává vaším obchodním partnerem. Snazší růst, bezpečnost financí, rozšířené možnosti v rámci B2B a uživatelsky přívětivější úpravy designu. To a mnohem víc vám teď Shopify v rámci nových letních upgradů nabízí. Detailní informace ohledně Shopify Editions Summer 2023 naleznete na tomto odkazu: https://www.shopify.com/editions/summer2023 

Není toho málo, proto vám nabízíme svou pomocnou ruku. Rádi se o váš e-shop na Shopify postaráme nebo zrealizujeme přechod z jiné platformy. Domluvte si s našimi specialisty osobní či online schůzku, během které se zjistíme, jestli je Shopify pro vaši firmu to pravé.